11.06.2020 16:13

Bílovec, postrach Jablonce

Nebo také „… a zase ten Bílovec“ – chtělo by se zvolat. Ostatně na sobotu 6. června 2020 by sedělo více podobných filmových názvů i hlášek. Do Jablonce nad Jizerou se totiž sjelo na třetí ročník turnaje v mölkky nazvaný „JABLONECKO-JIZERSKÁ 50“ 15 týmů z několika koutů České republiky. Z toho více než třetina z Bílovce a okolí. Co nakonec bílovečtí předvedli, se dočtete dále.

Potvora COVID-19 nejenže uzemnila letadla, vyhnala děti ze škol a pivaře z hospod, ale zejména vyvolala v hráčích mölkky nesnesitelné abstinenční příznaky. Ty mohl potlačit jen větší turnaj. Uvolnění bezpečnostních opatření využili pořadatelé v „Jablonečku“ jako první. Původně se přihlásilo týmů 16, ale tým z Teplic se omluvil ze zdravotních důvodů. Ostatní se nenechali odradit ani nepříznivou předpovědí počasí.

 

Tři místní týmy (Štístka, Noobíci, SEMTAMŤUK), 2 z Řeže u Prahy (Černobyl, Radioaktivní cukríky), 4 ze Zruče nad Sázavou (SKM Zruč, SKM ZZV Zruč I, Nebe Z Piva, We Will Win) a zmíněných 6 týmů z Bílovce a okolí (Tomira, Černá mamba, MaMaJa, HK Bílovec, Optimisti, Buráci) byly rozděleny do dvou základních skupin. Tři nejlepší týmy z každé skupiny postoupily přímo do Play-off. Ti, co skončili na 6. až 8. místě, si zahráli turnaj Poslední šance. Družstva na 4. a 5. místě se o postup do Play-off utkala ve čtyřčlenné skupině. Tato skupina byla velmi vyrovnaná. Spolu s vítěznou Černou mambou postoupila místní Štístka pouhé 4 body před Černobylem. Podobně Radioaktivní cukríky skončily na 4. místě.

 

Po výborném obědě (tímto děkujeme manželům Hlaváčovým za zajištění občerstvení) vypukly vyřazovací boje v Play‑off i v turnaji Poslední šance. A byly to často bratrovražedné souboje: We Will Win proti SKM Zruč, MaMaJaHK Bílovec nebo duel dvou velkých favoritů Tomira a Černá mamba.

Turnaj Poslední šance ovládli Buráci ze Studénky následováni SKM Zruč a Černobylem. Velmi spokojeni byli nejmladší Noobíci, kteří po kvalitním výkonu neskončili poslední.

 

Zatímco bílovecké týmy v Play-off vyhrávaly prakticky všechno, co šlo, pořádající SEMTAMŤUK doslova vyhořel. Postupně podlehl Optimistům, Černé mambě i domácím Štístkám. V boji o 3. místo uspěli zručští Nebe Z Piva, jež jako jediní narušili hegemonii bíloveckých družstev.

Účastníci finále Tomira a HK Bílovec předvedli divákům nesmírně dramatický a vyrovnaný boj. Vedení se přelévalo ze strany na stranu. Každý měl několikrát vítězství na dosah. HK se z něj dokonce jednou radoval předčasně (místní hřiště je naprosto nevyzpytatelné). Přesto nakonec Tomira svým krajanům podlehla 2:3 a ani napodruhé si originální vyřezávanou trofej (letos s rouškou) od Břetislava Poláka neodvezla.

 

Náročný deštivý den zakončilo vyhlášení výsledků. Tradičně štědří sponzoři nám umožnili ocenit všechny účastníky turnaje. Nejspokojenější musela odjíždět výprava z Bílovce. Vždyť, nebýt jednoho zručského týmu, obsadili by bílovečtí prvních 5 míst!

  

Závěrem chceme poděkovat všem sponzorům a podporovatelům našeho turnaje (včetně pana Krakonoše, že se vzepřel příliš pesimistickým meteorologům):

 

Město Jablonec nad Jizerou
TJ Sokol Jablonec nad Jizerou
NETAIR - poskytovatel internetu
EMBA Paseky nad Jizerou – papírna
Drogerie - paní Žďárská
Nápojka - pan Enkler
BELDA - autoservis, prodejce vozů DACIA
TAS - pracovní pomůcky

Myslivecké sdružení Hořec
Miloš Langhamr – kovářství
Jitka Klikorková – cukrářka
manželé Hlaváčovi – bufet
Marcela Mikšíčková
Hana Nesvatbová
Hana Stříbrná
Svatka Kučerová

 

Za tým SEMTAMŤUK  Petr Hanyk

 

Pořadí:
1. HK Bílovec
2. Tomira
3. Nebe Z Piva
4. Optimisti
5. Černá mamba
6. MaMaJa
7. Štístka
8. SEMTAMŤUK
9. Buráci
10. SKM Zruč
11. Černobyl
12. SKM ZZV Zruč I
13. We Will Win
14. Noobíci
15. Radioaktivní cukríky

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno