24.11.2016 02:29

České MÖLKKY v roce 2016

Hra mölkky získává v České republice stále více na oblibě. Přesto, že má Český svaz MÖLKKY, z. s. pouze 20 registrovaných řádných členů, se více než 100 turnajů, konaných v loňském roce na území ČR zúčastnilo více než dvě tisícovky hráčů všech věkových kategorií.

Největší úspěch českých mölkkařů se nečekaně dostavil na poli diplomatickém, když delegace zástupců ČSM dokázala v srpnu na mezinárodním zasedání FIMA ve Francii vybojovat pořadatelství MS 2017 pro Českou republiku. V konkurenci mateřské země mölkky (Finsko) jsme díky skvěle připravené kandidatuře dokázali uspět a příští MS v mölkky se uskuteční 18. – 20. srpna 2017 v Rakovníku.

V letošním roce se konalo jubilejní 5. MČR a také  2. ročník ČESKO-MORAVSKÉHO poháru . Na těchto turnajích se představilo více jak 150 aktivních hráčů z různých koutů ČR od juniorů až po hráče věkem dříve narozené.

V letošním roce se opět uskutečnila série mölkky turnajů, podporovaná firmou ALBI, která co do počtu turnajů i startujících hráčů překonala rok 2015, kdy se těchto turnajů konalo kolem 150 a startovalo v nich téměř 1000 hráčů. Dále se nově konalo první mistrovství Posázaví, Zručská DC LIGA, Turnaj mistrů ve Stranném. Své místo v kalendáři mají i pravidelné turnaje pořádané ČASPV a mnohé další. Hra mölkky byla také představována široké veřejnosti na různých dětských dnech, festivalech a firemních setkáních.

Mistrem ČR se pro rok 2016 stal tým Proradost. Vítězem ČESKO-MORAVSKÉHO poháru se stal tým Třináctá mölkka. Největším úspěchem na mezinárodních kolbištích bylo 2. místo týmu Zatím nevím na otevřeném mistrovství Slovenska. Dále naši hráči nechyběli na Halovém mistrovství Evropy v Tallinu, na otevřeném mistrovství Německa v Erlangenu, ani na Mistrovství světa ve francouzském Le Rheu, kde obsadili šesté místo v Poháru národů. Na XVII. Mistrovství světa v Rakovníku můžete startovat i Vy …

Kvapem se nám blíží konec roku a s ním i možnost nominovat své favority do jednotlivých kategorií ankety za rok 2016. Proto neváhejte a nominujte své favority. Byla by opravdu škoda zapomenout na někoho z vašeho okolí. My jsme takovou malou bilanci už udělali tímto textem a co vy? 

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno