08.04.2017 20:32

HMČR 2017 – Brněnský hod

Dne 1. 4. 2017 se v Brně uskutečnil čtvrtý ročník turnaje ve hře mölkky nazvaný jako Brněnský hod 2017. Letos se tento turnaj poprvé přesunul do haly a byl pořádán zároveň jako 3. ročník Halového mistrovství ČR. Dalo se tedy očekávat, že se sejde opravdu nabitá konkurence a boje o čelní umístění budou mít vysokou kvalitu. To se také splnilo, do Brna přijel vedoucí tým ČMP Tomira, zúčastnili se také mistři republiky  Proradost  a obhájci titulu, tedy tým Třinácté mölkky. Pořádání turnaje se stejně jako v předchozích letech ujal Leoš Školoud, který se svým týmem připravil dosud nejlepší šampionát jak po stránce hráčské kvality, tak i organizačně.

Na Brněnský hod 2017 (HMČR) se letos přihlásilo celkem 20 týmů. Tyto týmy se nejdříve utkaly v základních skupinách. Postupový klíč byl opravdu tvrdý, z každé desetičlenné skupiny postupovaly pouze dva nejlepší týmy do finálových bojů. Hrálo se na dvě hry a opravdu každá získaná hra byla pro celkové pořadí velice důležitá. Již bojům v základních skupinách nechyběl náboj a k vidění byly některé opravdu kvalitní zápasy. Od začátku bylo patrné, že i nováčci se v turnaji rozhodně neztratí a dokáží potrápit i ostřílené hráče.

Nakonec po boji proklouzly do finálových bojů týmy Tomira, Třináctá mölkka, Proradost a Za Zruč veselejší.

Semifinále tedy svedlo dohromady týmy Proradost proti Za Zruč veselejší a Třináctá mölkka proti týmu Tomira. Se semifinálovými boji se zároveň rozběhla také dohrávka o umístění, která měla také svůj náboj, neboť se hrálo nejen o co nejlepší umístění na HMČR, ale také o body do Česko-moravského poháru. Konečné pořadí naleznete zde.

Zatímco v prvním semifinále Třináctá mölkka přehrála tým Tomira, v druhém semifinále tým Proradost přehrál tým Za Zruč veselejší. V boji o třetí místo dokázala Tomira přetlačit tým Za Zruč veselejší a mohla tak slavit krásné třetí místo na HMČR.

Finále bylo bojem obhájců halového titulu s úřadujícími mistry ČR. Lépe do finále vstoupil tým Proradost, který ovládl první hru. V druhé hře srovnal tým Třinácté mölkky na 1:1. V dramatické třetí hře měla zavření na ruce Alena, ale situaci nezvládla a hratelnou pětkou nezavřela, a tak výhru slavila nakonec Třináctá mölkka. Třetí hra pak byla už v režii Třinácté mölkky, která tak oslavila obhajobu halového titulu a dala zapomenout na neúspěšné Rakovnické mölkkování.

Věřím, že všichni přítomní diváci si tento zápas opravdu užili, protože na něm bylo vidět, jak může být hra mölkky krásná a plná zvratů a překvapení. Zápas byl myslím důstojným finále a opravdu celé HMČR bylo velmi podařené.

Program byl zakončen slavnostním vyhlášením výsledků, předáním cen a pozváním na další turnaje. Za Český svaz MÖLKKY doufám, že se na nich také setkáme a opět si zahrajeme dramatické hry, ale i se u hry dobře pobavíme. Už nyní mě svrbí ruce a moc se těším na IV. Jarní zlatou zručskou mölkku.

Za ČSM Pepa Buzek

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno