20.05.2017 09:27

IV. Jarní zlatá zručská mölkka se stala kořistí týmu Tomira, známe také nové mistry Posázaví

V sobotu 13. května 2017 od 10:00 hodin proběhl na tenisových dvorcích TJ Jiskra Zruč nad Sázavou turnaj IV. Jarní zlatá zručská mölkka. Pořadatelem akce byl spolek přátel Zruče nad Sázavou v čele s Leošem Fialou – člen ČSM (více o spolku se dočtete zde). Turnaje se nakonec zúčastnilo 28 soutěžních týmů. Složení týmů bylo opravdu rozmanité, nechyběly kompletně dětské týmy, dámské týmy nebo rodinné týmy. Hlavně ale nechyběla dobrá nálada a zdravá soutěživost.

Ve startovním poli byl tým úřadujících halových mistrů ČR (Třináctá mölkka), tým lídra Česko-moravského poháru (Tomira) a také tým úřadujících mistrů ČR (Proradost). Samozřejmě nechyběli domácí matadoři (Za Zruč veselejší, Lobestar, Dynamo, Pallasit, atd.), ale i týmy úplných nováčků.

Turnaj odstartoval podle harmonogramu. Bylo připraveno celkem 12 mölkkových hřišť. Každý tým odehrál v základní skupině 6 duelových utkání. Vždy se hrálo na dvě kola a za každou vyhranou hru se započítal do tabulky bod. V případě bodové shody rozhodoval součet nahraných bodů ze všech her. Čtyři nejlepší týmy z každé skupiny postoupily do bojů o pěknou a originální trofej, ale i ti, co nepronikli mezi šestnáctku nejlepších, měli stále šanci zvítězit v turnaji „Poslední šance“.

V základní skupině se odehrálo několik opravdu pěkných a nervy drásajících zápasů. Nakonec se všem papírovým favoritům podařilo postoupit do vyřazovací části turnaje. Ačkoliv například tým Proradost postupoval až ze druhého místa a také Třináctá mölkka si nepočínala vůbec suveréně. Postoupit se podařilo také domácím favoritům z Pallasitu, ale i třeba úplným nováčkům z týmu Homolkky.

Již v osmifinále došlo k souboji dvou těžkých vah, když na sebe narazily týmy Proradost - Dobrý hod. Trošku překvapivě se tento duel stal zcela jasnou záležitostí týmu Proradost. Dalším soubojům nechybělo napětí a rodily se i překvapivé výsledky.

Čtvrtfinále bylo plné dramatických soubojů a nakonec se rodily i malá překvapení. Například tým Strannský POLENA dokázal skvěle nastoupit na tým Za Zruč veselejší D a po dvou hrách získal vedení 2:0, ale ani to nakonec nestačilo na celkové vítězství a po několika neproměněných mečbolech se nakonec z postupu přece jen radoval tým Za Zruč veselejší D. Hladký průběh mělo čtvrtfinále mezi týmy Proradost a SEMTAMŤUK a slavit mohli hráči z Jablonce nad Jizerou, a to výhru 3:0. Dalším prestižním zápasem byl duel mezi Tomirou (vedoucí tým ČMP) a Za Zruč veselejší (třetí tým ČMP) a z vítězství se nakonec radoval tým Tomira, který si tak vybojoval již před semifinále jistotu vedoucí pozice průběžného pořadí ČMP, protože v posledním čtvrtfinále překvapivě prohrál tým Třinácté mölkky se skvěle hrajícími juniory z týmu Za Zruč veselejší D.

V prvním semifinále na sebe narazil nejlepší domácí tým Za Zruč veselejší D a BALBI. Po vyrovnaném boji se do finále nakonec probojoval možná trošku překvapivě na úkor domácích tým BALBI. Druhé semifinále bylo soubojem týmů Tomira a SEMTAMŤUK a vítězství slavila Tomira, a to hlavně díky přesnější ruce a pevnějším nervům.

Boj o třetí místo byl kláním bouřlivě povzbuzovaných domácích, tedy týmu Za Zruč veselejší D proti SEMTAMŤUKU.  A jak to dopadlo? Pro Za Zruč veselejší D z toho bylo první pódiové umístění a také první body do pohárového žebříčku, ale i SEMTAMŤUK mohl být s předvedenou hrou opravdu spokojený.

Finále bylo tedy utkáním Tomiry s týmem BALBI. Finále bylo opravdu důstojným zakončením mölkkového klání a mělo všechno to, co má správná mölkková bitva mít. Rozhodovalo se až v poslední hře. Nejprve nevyužil matchball Jirka Trojánek, když potřeboval srazit mölkku v zadní části hřiště. Tuto příležitost Tomira (Tonda Kotrla) dokázala využít a zavřít poslední hru i celé finále relativně snadno hratelnou pětkou. Vítězem doprovodného turnaje „Poslední šance“ se stal tým z Dvora Králové nad Labem Mama Kylia a dva klacci.

Hlavní doprovodnou soutěž o nejlepší cukrářský výrobek (buchta, dort, ….) na téma MÖLKKY vyhrál Leoš Fiala. Večerní DISCOMÖLKKA také nezklamala a k vidění bylo i několik opravdu pěkných tanečních výkonů, i když někteří se spíše věnovali svému pitnému režimu, ale žádné velké ponocování se nekonalo, protože v neděli byl na programu turnaj jednotlivců a dvojic o mistra Posázaví.

V neděli se soutěžilo hned v několika kategoriích a startovalo se již od 9:30 hodin. Počasí sice úplně nepřálo, ale i tak se podařilo všechna utkání zdárně odehrát. Nejobsazenější byla soutěž mužů, kde se z vítězství radoval domácí Martin Kadlec. Soutěž žen ovládla taktéž domácí Monika Pěnkavová. Ve dvojicích můžů slavila výhru dvojice Trojánek – Švec, v mixech dvojice Hanyková – Polák. Kompletní výsledky naleznete zde.

Atmosféra i úroveň celého mölkkového víkendu byla opět skvělá. Věřím, že všichni si turnaj užili, a tak nezbývá než poděkovat za skvělou organizaci a těšit se na další ročník. Pokud si to ale chcete hodit dříve, tak neváhejte a hlaste se na pátý ročník Dobruška MÖLKKY OPEN. V poháru se nám pořadí pěkně zamotává, a proto se určitě do Dobrušky vydejte. Bude to stát za to.

Za všechny spokojené účastníky Pepa Buzek

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno