11.05.2017 07:50

Již tento víkend IV. Jarní zlatá zručská mölkka a podruhé mölkkové klání o titul mistra Posázaví jednotlivců i dvojic!!!

V sobotu 13. 5. 2017 se uskuteční IV. Jarní zlatá zručská mölkka (o loňském ročníku si přečtěte zde). Těšíme se na skvělý turnaj, který organizačně zajišťuje spolek Za Zruč veselejší (pod vedením Leoše Fialy). Přijďte se podívat na špičkové hráče nebo rovnou poměřit síly s nejlepšími a užít si skvělý víkend s báječnou hrou.

Můžete se těšit na letos nejlépe obsazený turnaj (již nyní je přihlášeno 25 týmů, ale i tak zbývají volná místečka pro opozdilce, kteří ještě váhají s registrací. Těšit se můžete na čerstvé halové mistry ČR z týmu Třinácté mölkky, kteří ovšem nepřijedou v nejsilnější možné sestavě. Dále ve startovním poli nechybí překvapení letošní sezóny (tým Za Zruč veselejší – zatím třetí tým Česko-moravského poháru), dále úřadující mistři ČR (Proradost). Velké ambice má také domácí tým Za Zruč veselejší D, který se letos poprvé zúčastnil halového MČR ve hře mölkky, které se konalo v Brně a ve svých řadách má i účastníka loňského MS, které se konalo ve francouzském Le Rheu. Ale i jakýkoliv jiný zručský tým se může stát černým koněm turnaje.

Sobotní turnaj je tedy součástí Česko–moravského poháru (celoroční soutěž ve hře mölkky) a v turnaji se představí 8 nejlepších týmů aktuálního žebříčku poháru. Vzhledem k vyrovnanosti a kvalitní konkurenci může každý z těchto týmů poskočit na průběžnou vedoucí pozici, takže je opravdu o co hrát. V poháru hodnotíme prvních deset týmů, a proto neváhejte a bojujte až do konce, protože každý bod se počítá. Ze zručských týmů je zatím lídrem v poháru tým Za Zruč veselejší, ale to se může již tuto sobotu změnit.

V neděli nás pak čeká podruhé velké Posázavské klání. Bude se bojovat o titul mistra Posázaví, v klání změří síly dvojice i jednotlivci v různých kategoriích. Vítězové všech kategorií a vítěz SUPERFINÁLE obdrží věcné ceny.

A co dále si pro soutěžící a diváky ve Zruči připravili? Například doprovodnou soutěž Sladká mölkka (soutěž o nejlepší „cukrářský“ výrobek na téma „mölkky“. Výrobky do soutěže přijímá organizační výbor turnaje 13. 5. 2017 do 12:00 hodin), dále soutěž foto mölkka (určena všem fotografům, pořiďte během turnaje fotografii, kterou pak zašlete na emailovou adresu zazrucveselejsi@seznam.cz nejpozději do 17. 5. 2017, tři nejlepší fotky budou oceněny). V sobotu večer nás čeká také DISCO MÖLKKA. Vzhledem k tomu, že je program opravdu nabitý, vřele doporučuji prostudovat harmonogram předem, abyste nic důležitého během víkendu nabitého mölkky nezmeškali.

Doufáme tedy, že si každý najde v programu to své a společně si užijeme příjemný víkend při hře mölkky. Nezbývá než si přát, aby Zruč byla opět o něco veselejší, protože mölkky jsou především o zábavě a věřte, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Proto vy, kteří váháte, neváhejte a pojďte si to s námi hodit nebo se alespoň přijďte podívat. Bude to stát za to.

Za všechny, kteří se těší na pěkný turnaj Pepa Buzek

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno