02.08.2018 02:13

Mistrovství Evropy ovládli Finové

Poprvé v historii mistrovství Evropy zavítalo do České republiky, když se hostitelským městem stala Zruč nad Sázavou a spolek Za Zruč veselejší. V hlavní soutěži nakonec startovalo 39 tříčlenných týmů, ale prodloužený mölkkový víkend odstartoval již v pátek 20. 7. 2018 zahřívacím turnajem dvojic.

V této soutěži startovalo 26 soutěžních týmů. Hrací systém byl připraven tak, aby si všichni dostatečně zahráli a dobře potrénovali na hlavní turnaj. Nakonec se na stupínku nejvyšším umístil tým PATO (tedy Pavel Tisovský s Tondou Kotrlou).

Hlavní soutěž odstartovala v sobotu 21. 7. 2018 od 10:00 hodin bojem v základních skupinách. Klání se nesla v přátelském duchu a atmosféra na některých kurtech byla velice přátelská. Ale s přibývajícím časem se napětí přeci jen trošku stupňovalo, protože do bojů o příčky nejvyšší postupovalo z každé skupiny pouze šest nejlepších týmů. Vítěz skupiny si pak zajistil účast v osmifinále a nasazení pro další kola play off. Ale ani pro poražené ještě turnaj nekončil. Dohrávalo se totiž o konečné umístění.

Poté co skončily boje v základních skupinách, rozběhla se doplňková soutěž národů Europe Cup. Za hojné účasti fanoušků se v soutěži představily hned tři české soutěžní týmy, ale bohužel ani jeden z nich nevyzrál na nástrahy prvního kola play off. A tak se pro Čechy stal tento turnaj trošku zklamáním. Naopak obrovským překvapením turnaje se stali Slováci, kteří v prvním kole smázli francouzský výběr neuvěřitelně hladce 3:0 a tím si získali sympatie přihlížejících diváků. Nakonec se stal vítězem turnaje reprezentační výběr Finska, který ve finále hladce přehrál estonské borce. Na slovenské přátele zbyly nepopulární brambory, když v boji o třetí místo nestačili na Němce.

V neděli vše vyvrcholilo boji o příčky nejvyšší. Stupně vítězů se nakonec staly čistě finskou záležitostí. Nejlepším českým týmem se stal držitel Česko-moravského poháru, tedy tým Tomira, který skončil na šestém místě. Hned v závěsu za ním následovala zručská kometa, tedy tým Dynamo, který v boji o sedmé místo přehrál úřadující mistry ČR Albi Pražáky, kteří na ME startovali jako Albi Rookies.  

Po finálovém zápase proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů. ME to bylo podařené a pevně věřím, že si ho všichni účastníci užili. Podle mě to stálo za to a širokému organizačnímu týmu patří dík za přípravu i hladký průběh turnaje o čemž svědčí i to, že jsem zatím zaznamenal spíše pozitivní ohlasy.

Takže díky a na viděnou na otevřeném MČR ve hře mölkky opět ve Zruči nad Sázavou. Myslím, že se máme na co těšit.

Za spokojené účastníky pár hřejivých slůvek napsal Pepa Buzek

PS: Kompletní výsledky  zde 

 

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno