18.08.2016 18:45

Mistrovství světa 2016 - budeme bojovat na třech frontách

O víkendu 20. – 21. 8. 2016 se koná mistrovství světa ve hře mölkky. Historicky poprvé mimo území mateřské země mölkky, tedy Finska.  Hostitelskou zemí se pro rok 2016 stala Francie, konkrétně městečko Le Rheu.

Do soutěže je přihlášeno 268 čtyřčlenných týmů, což je téměř 1300 hráčů celkem z 15ti zemí (Finsko, Rakousko, Turecko, Belgie, Velká Británie, Španělsko, Gruzie, Německo, Estonsko, Benin, Česká republika, Japonsko, Kanada, Švédsko a Francie). V soutěži bude celkem 40 mezinárodních týmů. Největší zastoupení má Finsko z 25ti týmy. Ale letos po roční odmlce najdeme ve startovním poli opět jeden kompletní český tým.

Jedná se o tým Za Zruč veselejší, který bude ČR reprezentovat nejen na poli soutěžním, ale i na poli diplomatickém, neboť se letos poprvé o pořadatelství Mistrovství světa bude ucházet také ČR (konkrétně Rakovník a sportovní areál Cafex Rakovník).

Zástupci týmu Za zruč veselejší se tedy již v pátek zúčastní zasedání mezinárodní asociace mölkky, kde představí naši kandidatůru. Ten den se zároveň bude i hlasovat o pořadateli příštího MS 2017. Jediným našim protikandidátem je Finsko. Za Český svaz MÖLKKY můžu říct, že jsme dobře připraveni, ale bude záležet na podpoře ostatních zemí, které jsou členy mezinárodní asociace stejně jako ČR. Držte nám tedy palce a třeba již od zítřka se budeme všichni těšit na MS 2017 do Rakovníka.

Dále držte palce týmu Za Zruč veselejší, pro který je to na MS velká premiéra a tajně všichni věříme, že se třeba dokáže probít přes skupinovou fázi nebo překvapí stejně jako na otevřeném mistrovství SR. Zároveň je šance uspět i v soutěži národů.

Jménem Českého svazu MÖLKKY a všech fandů a příznivců této úžasné hry, držím klukům palce a hlavně ať si šampionát užijí a dobře reprezentují ČR.

Za všechny fanoušky Josef Buzek

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno