21.06.2016 08:41

Na 9. mistrovství Německa ve hře mölkky se Češi neztratili, ale k vrcholu opět ještě krůček chyběl :-)

Ve dnech 18. - 19. 6. 2016 se v německém Erlangenu uskutečnilo již 9. otevřené mistrovství Německa ve hře mölkky. Celkem v soutěži startovalo rekordních 63 týmů, z toho čtyři kompletní české týmy. Turnaj se hrál na tréninkovém fotbalovém hřišti, povrch byl z jemné prosívky. Vše bylo připraveno s typickou německou pečlivostí a organizačně se opět nedá šampionátu téměř nic vytknout. Opravdu stojí za to, zažít to na vlastní kůži.

První hrací den se odehrával boj v základních skupinách. Hrálo se systémem každý s každým ve skupině. Každý duel se hrál na dvě kola, tak aby každý tým začínal jednu hru. Z každé skupiny do nedělních vyřazovacích bojů postoupily všechny týmy, takže se ve skupině hrálo pouze o lepší nasazení.

Nejlepším českým týmem se stal první den tým ALBI Rookies, který ovládl skupinu a ztratil pouze dvě hry. Překvapením bylo také počínání týmu ALBI (T)Lamy, který nakonec vybojoval ve skupině pěkné třetí místo. Za Zruč veselejší byli ve skupině pátí a na ALBI MÖLKKY TEAM (třetí účast na DMM v řadě) zbylo ve skupině až šesté místo.

V neděli vstoupily do hry opět všechny české týmy. Druhý hrací den byl připraven klasický systém play off a každý duel se hrál vždy na tři vítězná kola. Jen duely o konečné umístění se hrály na dvě vítězná kola.

Nejdále dokráčel pavoukem play off tým nejzkušenější, tedy ALBI MÖLKKY TEAM, který stejně jako v loňském roce dosáhl na čtvrtfinále, kde ale prohrál s pozdějšími vítězi. Přesto dokázal vylepšit své loňské umístění a vybojovat nakonec pěkné šesté místo. Tým ALBI Rookies prohrál v osmifinále, ale v boji o konečné umístění dokázal zabrat a i díky vítězství nad krajany z týmu Za Zruč veselejší vystoupal až na konečné deváté místo. Tým Za Zruč veselejší bral 13. příčku a ALBI (T)Lamy nakonec skončily na 46. pozici.

Vítězem turnaje se stal tým Konna&Koukku, který ve finále porazil tým Men O´Mölkk 3:1. Třetí místo vybojoval tým HMS Robots, který přehrál tým Mölkkyfreunde Oberschwaben 1 po velkém boji 3:2.

Turnaj byl již tradičně velice dobře připravený a byly k vidění opravdu vynikající zápasy plné napětí a skvělých hodů, ale i taktiky a týmové spolupráce. Velké díky pořadatelům a již se můžeme těšit na jubilejní 10. ročník, který se uskuteční v termínu 17. 6. – 18. 6. 2017. Snad se příští rok podaří udělat ten chybějící krůček na vrchol nějakému z českých týmů.

Jménem ČSM děkuji za skvělou reprezentaci a těším se snad brzy na viděnou na nějakém českém turnaji, Pepa Buzek.

PS: Kompletní výsledky naleznete zde.        

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno