12.10.2017 02:19

Turnaj družstev Jablonec nad Jizerou 7. 10. 2017 (z pohledu pořadatele)

Jablonec nad Jizerou leží v hlubokém údolí na rozhraní mezi Jizerskými horami a Krkonošemi. Je to drsný kraj. Lidé to zde nemají jednoduché. Kromě chladného počasí, přívalů sněhu a turistů v zimě si ho mnozí pletou s 20 km vzdáleným Jabloncem nad Nisou – včetně přepravní služby dovážející hrací sady Mölkky na turnaje, které se zde pravidelně konají dvakrát ročně. Je to domov tvrdých horalů a také slavného týmu „SEMTAMŤUK“, který výše zmíněné akce v Mölkky pořádá.

Letos již druhý turnaj připadl na začátek října, a tak nás nikterak nepřekvapilo, že objednané dobré počasí v Krakonošově e‑shopu nebylo momentálně skladem. Několik dní propršelo a večer před akcí bylo hřiště s umělou trávou prakticky celé zaplavené. Vážně hrozil osud turnaje „O Královédvorský kolík“ před dvěma týdny, kde finále nemělo daleko k vodnímu pólu.

Nicméně nebylo cesty zpět. Vše již bylo zařízeno: Občerstvení od p. Hlaváče, ceny od místních sponzorů, stánky od města, lavice a stoly od dobrovolných hasičů, zázemí v místních fotbalových kabinách a hlavně pozvání přijali i pravidelní účastníci Českomoravského poháru – týmy „PRORADOST“ a „Třináctá mölkka“ v čele s prezidentem Českého svazu MÖLKKY.

V sobotu ráno nás čekalo dost práce. To máte: Naložit mölkky, ceny, počítač, tiskárnu, prodlužky, nástěnku, nářadí, odvézt to na hřiště, odemknout záchody, označit cestu pro přespolní, postavit stánky, vystavit ceny, zapojit počítač, postavit lavice, postavit stoly, vyznačit hřiště, vyznačit mölkkari, postavit mölkky, … Je to všechno, pane Lorenc?

Výhoz byl naplánován na 9:30. V 9:20 jsme začali propadat lehké panice, jelikož se doposud nedostavil žádný hráč! Těsně po půl desáté však dorazily všechny týmy místní i ty z daleka. Očekávali jsme jich více, ale vzhledem ke stávajícím povětrnostním podmínkám považujeme 8 družstev za dobrou účast. Teď už jen rychle vytisknout jmenovky, rozpisy zápasů, tabulku a zápisy o utkání a v 10:00 se mohlo jít na věc.

¨

V kvalifikační skupině se hrálo systémem každý s každým na dvě hry. Nejlépe se vedlo favoritům z „Třinácté mölkky“, kteří skupinu vyhráli stylem „start - cíl“. Následovali je pořádající „SEMTAMŤUK“ a „Nevíme“. Nic nebylo ztraceno ani pro další týmy, protože všichni postoupili do play-off. Ale to až po obědě. Zatím dobrou chuť. Tímto děkujeme p. Hlaváčovi za zajištění občerstvení.

Po obědě déšť zeslábl. Chvílemi dokonce slunce prorazilo oblaka, že někteří hráli v krátkých rukávech. Hned na úvod vyřazovacích bojů se zrodilo překvapení nebo řekněme spíše šok, když „Přesná střela“ složená z třináctiletých nadějí dokázala přehrát „Třináctou mölkku“ 2:0! A to nebylo z jejich strany vše: Hned v dalším kole si stejným poměrem poradili i s doposud výborně hrajícími „Nevíme“. V ostatních zápasech vítězili převážně favorité, a tak se ve finále střetli „Přesná střela“ a „SEMTAMŤUK“. Překvapení se nekonalo, ale druhé místo byl pro kluky životní úspěch. Třetí skončil další favorit – „PRORADOST“.

Díky tradiční štědrosti sponzorů získal každý účastník nějakou cenu. Trochu nás mrzelo, že hlavní trofej, vyřezávanou mölkku, si nakonec odnesl její tvůrce. Věříme, že všichni odcházeli i přes nepříliš příznivé počasí spokojeni. A nevadilo snad ani, že jsme zapomněli předat obvyklé diplomy. Nebojte se, my vám ty diplomy přivezeme!

Těšíme se na další turnaj v květnu (snad) příštího roku a hlavně na turnaj v rámci Českomoravského poháru 30. června 2018 (určitě). Jste srdečně zváni.

Konečné pořadí:

1.      SEMTAMŤUK

2.      Přesná střela

3.      PRORADOST

4.      Nevíme

5.      PG Team

6.      Třináctá mölkka

7.     Dvě čáry

8.      Mölkkaři

 

Sponzoři:

ALBI Česká republika

MěÚ Jablonec nad Jizerou

Snowhill Jizera s.r.o. - skiareál Kamenec

Hračky + sport - p. Prokop

Drogerie - pí. Žďárská

Potraviny STOP - Sedláčkovi

Radost - dárky - pí. Rousová

Nápojka - p. Enkler

Minor - pí. Janatová

Květinka v kopečku - pí. Kristanová

Svíčky - pí. Švandová

Pekárna Šumava - pí. Janoušková

STEMRO s.r.o. - p. Štěpánek

 

Všem sponzorům srdečně děkujeme.

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno