22.04.2018 10:00

Brněnský hod 2018 aneb Halové Mistrovství ČR ve hře mölkky.

V sobotu 7. 4. 2018 se konal v Brně - Novém Lískovci již tradičně 5. ročník Brněnského hodu ve hře mölkky a zároveň IV. Halové mistrovství České republiky ve hře mölkky podruhé za sebou konané v Brně jako součást Brněnského hodu 2018. V letošním roce se zúčastnil opět rekordní počet družstev a to 24. Celkem 22 družstev dorazilo z Čech, Moravy a Slezska dále přijeli naši tradiční přátelé ze Slovenska a Rakouska.  Hrálo se na umělé trávě v nafukovací hale sportovního komplexu fit4all CENTRUM, Chironova 544/8 Brno, www.fit4all.cz.

 

Malá vzpomínka na první Brněnský Hod 2014, kterého se zúčastnilo 9 družstev. Hrálo se ne na zrovna „rovném“ travnatém povrchu, systémem každý s každým. Když se podíváme do archivních výsledků, tak prvního i letošního ročníku se zúčastnila tato družstva: slovenští přátelé PROMOLKKY, Holky z Bystrce (dneska přejmenované na Mölkky Bystrc), které ten první ročník „nakopl“ tak, že dneska hrají ve špičce mölkkových turnajů, dále zde hrál celkem zajímavý tým PAŘMA.SK - všichni si mysleli, že jsou to naši další slovenští přátelé, ale jsou to Brňáci, letošní ročník hrající pod názvem Kopřivy a poslední družstvo, které se zúčastnilo všech ročníku je Třináctá mölkka a ta má ještě hodně ročníků před sebou… V prvním ročníku nám na duel stačilo pouze 15 minut dnes je již 30 minut pomalu málo.  

Letošní turnaj se hrál na dvě části.  Nejprve se hrála tak zvaná zahřívací část, kdy se mužstva rozdělila po šesti a ve skupině se utkal každý s každým na dvě hry, Ze skupiny postupovali tři nejlepší družstva, která mezi sebou hrála ještě o místa v nasazení v PLAY-OFF.  Družstva umístěná ve skupině na čtvrtém a pátém místě bojovala o možnost zahrát si ještě v PLAY – OFF.

Po dobrém obědě se prvních 12 družstev dalo do souboje o pátého vítěze Brněnského hodu 2018 a HM ČR za rok 2018  a dále se svedl boj o body do ČMP 2018.  Ostatní, kteří se nedostali do první 12, svedli úporné zápasy o co nejlepší letošní umístění v Brně.

Letošní Brněnský hod 2018 nakonec vyhrálo družstvo TOMIRA, které má nakročeno k obhájení loňského vítězství …. Asi největší radost mělo družstvo SKM ZZV D které, skončilo na krásném druhém místě.

A co Brněnský hod 2019?  Určitě je jisté, že se setkáme v Brně 7. 9. 2019 na Mistrovství České republiky a místo zatím berte jako překvapení…

 

Na závěr bych chtěl poděkovat Pavle, Martině, Lucce, Honzovi a Štěpánovi za pomoc při organizaci…

 

                                                                                                                                                                                                                         Leoš

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno